Zeeuwse vervoerder TCR failliet verklaard

Zeeuwse vervoerder TCR failliet verklaard

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Zeeuwse vervoerder TCR failliet verklaard

Vervoerder TCR (Taxicentrale Renesse) is maandag 10 februari failliet verklaard. De vervoerder uit Middelburg blijft de komende zes weken wel rijden.Curator Jan de Meester van Van Boven Advocaten uit Middelburg laat aan Omroep Zeeland weten dat zich al overnamekandidaten hebben gemeld. Maar wie dat zijn, wil hij nog niet zeggen.

Eind vorige week vroeg TCR al uitstel van betaling aan, waarna de rechtbank op maandag het faillissement uitsprak. Door heel Nederland heen werken 1300 mensen voor TCR en er rijden zo’n 750 bussen en taxi-bussen.

Volgens curator De Meester garandeert het UWV dat het personeel de komende zes weken krijgt doorbetaald, schrijft Omroep Zeeland. Gedurende die periode blijven de bussen ook rijden. Wat er na deze periode gebeurt, is nog niet bekend.

Wat wel duidelijk is, is dat een oplossing gevonden moet worden. TCR heeft een grote regionale functie; zowel chauffeurs als reizigers zijn ervan afhankelijk. Een mogelijke oplossing is volgens de curator om de vervoerder in zijn geheel of in delen te verkopen.

Onderaannemer

De TCR Group is onder meer actief als onderaannemer voor Connexxion in de concessie Amstelland Meerlanden en voor Arriva in Noord-Brabant. Ook rijdt TCR als onderaannemer van Arriva het busvervoer op Vlieland onder de naam TCR Vlieland.

Begin 2018 nam TCR nog Connexxion Tours uit Kampen over van Connexxion. Ook het voortbestaan van de Tours-afdeling staat nu op de tocht, schrijft RTL Z. Een terugkoop door Connexxion sluit een woordvoerder van dat bedrijf uit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook