Ook Friesland snijdt in dienstregeling 2021

Ook Friesland snijdt in dienstregeling 2021

De provincie Friesland schrapt, in overleg met vervoerder Arriva, in 2021 in totaal 3 procent van de busritten. Het aantal busreizigers is met 40 procent gedaald sinds de coronacrisis uitbrak, waardoor in de kosten gesneden moet worden.

Op trajecten waar treinvervoer een alternatief is, worden sommige avondritten geschrapt omdat de reizigersaantallen dan sowieso lager zijn.

Op andere trajecten worden de lijnen juist gestrekt, waarbij de bussen alleen nog aan de dorpsrand stoppen. In Leeuwarden wordt stadslijn 9 helemaal geschrapt. Ook worden frequenties in met name de avonduren en weekenden verlaagd.

Aan de andere kant zet Arriva extra bussen in op bepaalde streeklijnen, die dan ook beter gaan aansluiten op de treindiensten.

Bekijk hier het volledige overzicht van alle maatregelen.

Laat een reactie achter

Lees ook