Sharon Dijksma opent Zero Emissie Conferentie

Sharon Dijksma opent Zero Emissie Conferentie

De Vervoerregio Amsterdam zet, ondanks de coronacrisis, vol in op emissievrij vervoer. Sharon Dijksma, voorzitter van de Vervoerregio Amsterdam, legt tijdens de  digitale Zero Emissie Conferentie op donderdagochtend 26 november uit waarom.

De Vervoerregio kondigde in september aan met een zogeheten coronapakket 235 miljoen euro te investeren. Het overgrote deel (205 miljoen) gaat naar zero emissiebussen en laadinfrastructuur. Voorzitter Sharon Dijksma legt uit waarom en wat dit betekent voor de toekomst van het openbaar vervoer.

Duurzaamheid en schone lucht in de stad blijven van belang, stelt ze. “Deze crisis gaat het ov-systeem structureel veranderen. Dan kan je als opdrachtgever twee dingen doen: afwachten, of het initiatief nemen. Wij kiezen voor dat laatste”, vertelt ze daarover. “Dit is geen politiek pleidooi, maar het is wel activistisch.”

Het hele programma vindt u hier terug. Aanmelden kan (gratis) via onderstaand aanmeldformulier.

 

Laat een reactie achter

Lees ook