Zaanstreek en Waterland nog twee jaar door

Zaanstreek en Waterland nog twee jaar door

Vervoerders Connexxion en EBS blijven tot eind 2023 het openbaar vervoer in de twee concessies Zaanstreek en Waterland rijden. Oorspronkelijk liepen de concessies in december van dit jaar af, maar nu worden noodconcessies ingesteld.

Dat zijn Vervoerregio Amsterdam en beide vervoerders overeengekomen. Door de nu afgesloten noodconcessies is er meer tijd om zicht te krijgen op welke manier en wanneer de reizigers terugkomen in aanloop naar een nieuwe concessieperiode. De noodconcessies lopen tot en met december 2023.

Aanvankelijk zouden beide concessies worden samengevoegd in de nieuwe concessie Zaanstreek-Waterland, waarvoor opdrachtgever Vervoerregio Amsterdam eind 2019 al een aanbesteding was gestart. Maar toen de coronacrisis uitbrak en de ernst van de pandemie bleek, werd deze stilgelegd. Door de grote onzekerheid over het herstel is het niet goed in te schatten hoe de opbrengsten uit kaart- en abonnementsverkoop zich zullen ontwikkelen.

Daarom is nu besloten tot noodconcessies. Op het besluit van het Dagelijks Bestuur zit nog een bezwaartermijn van zes weken.

Laat een reactie achter

Lees ook