Keolis Nederland wint tender Valleilijn

woensdag 19 april 2023

Het nieuwe uiterlijk van de treinen. Beeld: Keolis Nederland.

Keolis Nederland gaat vanaf 10 december 2023 de Valleilijn (het traject Amersfoort - Ede-Wageningen) rijden. De gunning is voor de komende dertien jaar. Keolis neemt het personeel en de huidige vloot van 7 elektrische treinen over van de huidige vervoerder Transdev.

De treinen krijgen een nieuw uiterlijk en gaan rijden onder de merknaam RRReis, het overkoepelende merk voor het regionaal ov in Flevoland, Gelderland en Overijssel. 

Chris Hogeveen, CEO van Keolis Nederland: “Het winnen van de Valleilijn is geweldig nieuws voor Keolis. We bouwen verder aan ons ons mooie railbedrijf. Ik kijk ernaar uit om samen met de provincie Gelderland te werken aan een modernere Valleilijn, waarmee we onze reizigers veilig en comfortabel naar hun bestemming brengen. Ik ben erg blij dat we deze aanbesteding gewonnen hebben. De winst van de Valleilijn is voor Keolis een geweldige opsteker na het verlies van IJssel-Vecht en Twente. Het geeft vertrouwen voor de toekomst en past bij onze groeiambitie."

Contract

Keolis neemt de medewerkers die direct betrokken zijn bij de Valleilijn over van de huidige vervoerder Transdev. Daarnaast neemt Keolis de zeven elektrische treinen over. Die treinen worden in de komende twee jaren gemoderniseerd en krijgen een nieuwe uitstraling: ze gaan rijden onder de merknaam RRReis. Dit is het overkoepelende merk voor het regionaal openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel.