Flixbus neemt Europese groeisprong

woensdag 25 april 2018
timer 2 min

Flixbus heeft haar groeiambities in de Benelux gepresenteerd: het bedrijf wil het aantal buskilometers dit jaar verdubbelen. De grootste groei zit hem in een uurverbinding tussen Brussel en Amsterdam. Ook tussen Parijs en Amsterdam wil Flixbus elk uur gaan rijden.

Het busbedrijf gaat daarmee de concurrentie aan met de nieuwe Intercityverbinding tussen Amsterdam en Brussel die op 9 april is gestart. “Sinds die nieuwe dienstregeling inging, krijgen wij al 15 procent meer boekingen op dat traject binnen”, zegt persvoorlichter Rosa Donat van Flixbus. Volgens Donat is de busrit van Amsterdam naar Brussel die Flixbus straks aanbiedt sneller en goedkoper dan de nieuwe treinverbinding. Tussen Schiphol en luchthaven Zaventem rijdt de maatschappij straks tien keer per dag.

Verder komen er een dertigtal nieuwe bestemmingen en routes bij, variërend van toeristische plekken als Zandvoort en de Efteling tot verbindingen met Rotterdam, Eindhoven, Venlo, Charleroi, Brussel en Brugge naar Schiphol. Daarmee verbindt Flixbus naar eigen zeggen de luchthaven met 50 andere bestemmingen. Het bedrijf is bovendien met luchtvaartmaatschappijen in gesprek om samen te werken.

Een tiental nieuwe steden in Nederland zal worden aangedaan door de groene bussen. Zo worden Haarlem, Almere en Leeuwarden aangesloten op het net. Er komen nieuwe routes: Amsterdam–Charleroi, Utrecht–Verviers, Rotterdam–Drachten en Amsterdam–Luxemburg. Eind juni moet de dienst Amsterdam–Parijs ook elk uur gaan rijden.

De groeispurt die vanaf morgen plaatsvindt, staat niet op zichzelf: in heel Europa biedt Flixbus vanaf morgen meer diensten aan. In de VS wil Flixbus vanaf deze zomer met dagelijkse ritten in Californië de strijd aangaan met de aloude Greyhound-bus.

Uitstekend, een voordelig alternatief voor de trein voor trips naar het buitenland.

Ik hoop dat ze de ruimte krijgen van de overheid: fatsoenlijke faciliteiten, waar nodig nieuwe busbanen of rijden op vluchtstroken rijden bij files (zoals andere bussen).

Het zou ideaal zijn om hun routes op 9292 te kunnen zien (er zijn ook binnenlandse trips). Of is die site eigendom van concurrerende vervoerders?

Is deze Flixbus écht emissievrij? Zo niet, dan niks ervan, weg uit onze steden met dit soort voertuigen. Los van de CO2 footprint praten we hier ook over het zeer ongezonde NOx, fijnstof en ultrafijnstof dat in de longen van de omwonenden verdwijnt.

Met écht emissievrij bedoel ik dus niet zogenaamd compenseren en ondertussen op vervuilende diesel rijden. Dus geen politiek "CO2 compensatie" gepraat wat ik op de Flix site zie, waarbij de reiziger *vrijwillig* een meerprijs kan betalen dat dan onduidelijk geïnvesteerd wordt in iets als zuinigere kookstellen in Rwanda... dat is je kop in het zand steken.

Ik ben die bedrijven die zich milieuvriendelijk afficheren maar ons ondertussen mobiliteit op fossiele brandstoffen door de strot duwen méér dan zat!

[…] een grote speler op het Europese vasteland. En in 2018 maakte Flixbus bekend dat het in de Benelux het aantal buskilometers ging verdubbelen. Als straks de overname van Eurolines compleet is, is Flixbus actief in 29 landen. Het bedrijf wil […]

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

Nieuwe nachttrein A’dam – Praag op komst

9 apr om 10:41 uurtimer2 min
Een nieuwe nachttrein tussen Brussel, Amsterdam en Praag vanaf april 2022. Dat is het doel van de Nederlandse…
Lees verder »

Vlaanderen beëindigt monopolie De Lijn

26 mrt om 10:00 uurtimer5 min
Terwijl in Nederland de commissie-Brokx dertig jaar geleden het ov structureel veranderde*, staat het Vlaamse ov-…
Lees verder »

Regiojet gaat 's nachts naar Polen

8 feb om 14:35 uurtimer2 min
Het Tsjechische Regiojet slaat zijn vleugels verder uit met een nieuwe internationale nachttrein. Dit keer is…
Lees verder »

Impuls voor Europees nachttreinnetwerk

10 dec 2020 timer2 min
De ÖBB, DB, SBB en SNCF gaan samen een Trans-Europees nachttreinnetwerk ontwikkelen. Zij kondigden plannen aan…
Lees verder »

Aanbesteding Bentheimer Eisenbahn van start

25 sep 2020 timer2 min
De aanbesteding van de ‘Regiopa Express’, de treindienst tussen Bad Bentheim en Neuenhaus, is gestart. De dienst…
Lees verder »

Zweden besteedt nachttreindiensten aan

11 sep 2020 timer2 min
De Zweedse vervoerautoriteit Trafikverket start een aanbesteding voor internationale nachttreinen, die Zweden met…
Lees verder »

Zwitserse spoortunnel versnelt Europees ov

10 sep 2020 timer2 min
De Ceneri-basistunnel, een 15,4 kilometer lange spoortunnel in Zwitserland, is na 28 jaar geopend. De tunnel gaat…
Lees verder »

NMBS krijgt ETCS in 23 locomotieven

27 aug 2020 timer1 min
Spoorwegfabrikant Alstom installeert het Europese treinbeveiligingssysteem ETCS in 23 HLD77-locomotieven van…
Lees verder »