Handtekeningen gezet voor TLS-coöperatie

maandag 14 december 2015
timer 2 min

Translink heeft vanaf vanmiddag een hoop nieuwe eigenaars. Alle negen ov-bedrijven zetten in Den Haag hun handtekening voor het lidmaatschap van de Coöperatie Openbaar Vervoerbedrijven waaronder Translink nu valt.

De ambitie van de coöperatie is diverse betaalmiddelen voor het openbaar vervoer mogelijk maken en de totale kosten voor betalen in het ov te verlagen. Daarvoor voeren de ov-bedrijven pilots met nieuwe betaaltechnieken uit.

Lees ook: 'Onderhandelingen TLS waren net de EU'

Staatssecretaris Dijksma verwacht dat de vervoerders en Translink er alles aan doen om de betaalwijze in het openbaar vervoer makkelijker en transparanter te maken. "Ik zie de coöperatie als een dynamisch kunstwerk dat steeds aantrekkelijker wordt", aldus Dijksma.

Een van de pilots waarmee de sector onlangs startte, is Smart-OV, waarbij de OV-chipkaart is geïntegreerd in de simkaart van een mobiele telefoon. Lees hier het eerste testverslag. Ook willen de vervoerders verder gaan experimenteren met reizen via de bankpas. Het is de bedoeling dat elke betaalmethode uiteindelijk in het hele ov wordt aangeboden, net zoals nu met de OV-chipkaart.

groepsportret_coöperatie000

Van links naar rechts: Pedro Peters (ceo RET), Jaap Bierman (ceo HTM), Wim Kurver (ceo EBS), Sharon Dijksma (staatssecretaris IenM), Cees Anker (ceo Syntus), Bas van Weele (directeur externe betrekkingen Arriva en secretaris van de coöperatie), Bart Schmeink (ceo Transdev en voorzitter van de coöperatie), Tom Middelkoop (cfo GVB en bestuurslid van de coöperatie), Alexandra van Huffelen (ceo GVB), Hans Peters (commercieel directeur NS en bestuurslid van de coöperatie), Arco Groothedde (ceo Translink).

[…] in het ov te verlagen. Daarvoor voeren de OV-bedrijven pilots met nieuwe betaaltechnieken uit. OV magazine, 14 december […]

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Handtekeningen gezet voor TLS-coöperatie

Nederland 2015 Arnhem Station Arnhem. Prorail. NS. In Arnhem bouwt ProRail een nieuwe stationshal. De aanleg van extra sporen en perrons enkele jaren geleden heeft ervoor gezorgd dat de capaciteit kan groeien op de spoorlijnen uit Utrecht, Nijmegen, Zutphen en Duitsland. Door de nieuwe perrontunnel is het station goed toegankelijk geworden voor reizigers. De nieuwe stationshal vormt de kroon op de vernieuwing van het stationsgebied Arnhem en zorgt voor een logische verbinding tussen de verschillende vervoerwijzen. Visual station Arnhem 1Visual station Arnhem 2 VorigeVolgende1 / 2 Een ruime, comfortabele en moderne ov-terminal De nieuwe ov-terminal is ruim, comfortabel en modern. Het is een overzichtelijke ruimte waarin de reiziger zich goed kan orienteren, en onder een dak van trein naar bus of trolleybus kan overstappen. De nieuwe stationshal krijgt een bijzondere architectuur, waarin alle natuurlijke hoogteverschillen worden overbrugd. In 2007 is begonnen met de sloop van het oude station en startte de bouw van de perrontunnel. De perrontunnel en de fietsenstalling zijn klaar en alweer een tijd in gebruik. De komende jaren werken we nog aan de stationshal zelf. In 2015 kan iedereen gebruik maken van het nieuwe station. ProRail verbouwt station Arnhem in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Arnhem en NS. COPYRIGHT Chris Pennarts Blokland 82 3417 MR Montfoort The Netherlands+31653309747 info@chrispennarts.nl www.chrispennarts.nl. © Chris Pennarts

Meer artikelen met dit thema

Fiscaal stelsel remt overstap auto naar ov

10 aug om 11:39 uur

De accijnsverlaging voor autobrandstoffen is niet goed te rijmen met de klimaatambities van het kabinet. Deze…

Lees verder »
flash_onNieuws

In- en uitchecken met telefoon uitgesteld naar 2023

3 aug om 14:34 uur

Het gaat nog even duren voordat reizigers in het openbaar vervoer kunnen inchecken met hun telefoon. De…

Lees verder »
flash_onNieuws

In- en uitchecken met betaalpas bij EBS

1 aug om 09:09 uur

Sinds kort kunnen reizigers in de regio's Haaglanden en Voorne-Putten & Rozenburg in de bussen van EBS in-…

Lees verder »
kaartjes Shutterstock
flash_onNieuws

Einde van een geliefd product: treinkaartacties

10 jun om 16:16 uur

Geen goedkope treinkaartacties meer voor iedereen, maar gerichte doelgroepacties om uitsluitend potentiële…

Lees verder »
flash_onNieuws

Vrij inreizen Oekraïeners alleen nog bij NS

10 jun om 10:57 uur

Sinds 1 juni geldt geen vrij (in)reisrecht meer voor Oekraïense vluchtelingen, met uitzondering van NS-treinen…

Lees verder »
flash_onNieuws

EBS houdt een 'autoloze zondag'

5 mei om 09:37 uur

Komende zondag kunnen ov-reizigers kosteloos gebruik maken van de bussen van EBS. Op 11 december 2021 bestond…

Lees verder »
person_outlineBlog

Lost in digitalisation

15 apr om 12:25 uur

Digitale onzekerheid is een groot probleem in het Nederlandse openbaar vervoer, schrijft Anne Durand van het…

Lees verder »
flash_onNieuws

Test 'be in, be out' op 2 buslijnen Eindhoven

7 apr om 08:26 uur

Op buslijnen 407 en 408 in Eindhoven kunnen reizigers in de maand mei in- en uitchecken met hun mobiele…

Lees verder »