Reistijd = werktijd belangrijk voor zzp'ers

woensdag 23 augustus 2017
timer 1 min

Het feit dat je kan werken tijdens reistijd is een belangrijke motivatie om het ov te pakken onder zzp'ers. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in opdracht van NS-Business Card.

Voor 55 procent van de zelfstandigen zonder personeel die het ov gebruikt is werktijd onder reistijd een argument voor het ov. Gemiddeld draait die groep 12 procent van de omzet terwijl ze onderweg zijn met het ov, zo blijkt uit de representatieve steekproef onder 642 zzp'ers. Zzp'ers reizen gemiddeld een uur per dag.

35 procent van de zzp'ers gebruikt het ov, terwijl 88 procent wel over een auto beschikt. Zelfstandigen in het ov noemen verder de deur-tot-deurreis en flexibiliteit vaak als argument, al scoort dat onder niet-ov-gebruikers beduidend hoger. Milieu is wel weer een vaker genoemd argument onder zzp'ers.

Het grote gebruik geeft aan dat het belangrijk is om het OV zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeftes van zzp'ers. Om hier aan bij de dragen is er in Brabant een digitaal panel voor (bus)reizigers. Door hun mening te geven, sparen deze reizigers ook meteen voor o.a. goede doelen. Meer informatie: www.ovpanel-brabant.nl.

In de trein kan ik uitstekend werken, mijn mail openen, dingen ordenen, afspraken maken. De reistijd naar een klant telt sowieso voor elke zzp' er mee voor het urencriterium, maar als je in die reistijd ook nog productief kan zijn is dat natuurlijk een extra voordeel.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.