Thales

"Thales is als leverancier van technologie en diensten een vitale schakel in het OV- en spoorsysteem in Nederland. Als Vriend van OV-Magazine is Thales onderdeel van een belangrijk netwerk om samen met vervoerders en partners de toekomst van mobiliteit in Nederland vorm te geven."

Al bijna 20 jaar, sinds het begin van de OV-chipkaart (OVCP), draagt Thales Transportation Systems in Nederland bij aan beter openbaar vervoer. Thales levert hiervoor geïntegreerde betaal- en Ticketing oplossingen en diensten. Door te innoveren en samen te werken met transportpartners wereldwijd dragen wij bij aan het vergroten van de leefbaarheid en bereikbaarheid van stad en de regio en de verschuiving van (particuliere) automobiliteit naar shared mobility te faciliteren.

Thales Transportation Systems is een gevestigde partner van de Openbaar Vervoersbedrijven in Nederland en werkt aan het continue verbeteren, vernieuwen en beschikbaar houden van het OV-chipkaartsysteem en infrastructuur. Thales Transportation Systems heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan veel van de grote transport- en ticketingprojecten in Nederland, zoals de Noord/Zuidlijn (Metro & Tram/GVB), de Hoekselijn (RET), verdere verbetering van de OVCP geïnstalleerde basis, invoering van (online) barcode bij NS, RET en GVB en aansluiting bij de introductie van nieuwe communicatietechnieken in de bus en tram zoals ITxPT bij GVB. Thales werkt samen met Trans Link Systems en de Openbaar Vervoersbedrijven aan het implementeren van het OV-Pay programma, bijvoorbeeld met het testen en uitrollen van betalen met de bankpas (EMV).

Thales Transportation Systems is een 100 procent dochteronderneming van Thales Nederland en onderdeel van de wereldwijde business line Revenue Collection Systems (RCS) van de Thales Group.

Bezoekadres

Bestevaer 46 Huizen, Nederland.
Contactpersoon Mathijs Voorend

Artikelen, evenementen & downloads van Thales