Beneluxtrein via NMBS stuk goedkoper

Beneluxtrein via NMBS stuk goedkoper

door in rubriek tarieven
Reacties uitgeschakeld voor Beneluxtrein via NMBS stuk goedkoper

De nieuwe Beneluxtrein tussen Den Haag en Brussel is via de Belgische spoorwegen NMBS fors goedkoper dan via NS Hispeed. Dat komt door de grenskorting die de NMBS hanteert.

Zo kost een enkele reis tweede klas tussen Roosendaal en Brussel bij de NMBS 12,50 euro, en bij NS Hispeed 18,20 euro. Voor een meerdaags retour tussen beide steden vraagt NMBS 25,00 euro en NS Hispeed 36,40 euro. Een weekendretour is bij NMBS slechts 14,80 euro tegen 21,80 euro bij NS Hispeed. En reizigers jonger dan 26 jaar betalen bij NMBS voor een retour 14,60 euro tegen 23,60 bij NS. Een Superdagretour is bij beide spoorbedrijven 25 euro.

De goedkopere treinkaartjes zijn verkrijgbaar bij het loket in Roosendaal of via de NMBS-site belgianrail.be. Betalen met een creditcard is gratis via de NMBS-site. NS Hispeed rekent daar 2,50 euro voor. Het makkelijkst en goedkoopst is om in Nederland met een NS-kortingskaart naar Roosendaal te reizen, daar in de Beneluxtrein te stappen en het kaartje naar Antwerpen of Brussel bij de NMBS-conducteur te kopen. Dat kost niets extra’s.

De Beneluxtrein rijdt sinds 11 maart acht keer per dag tussen Den Haag en Brussel, in het weekeinde tot Antwerpen.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook