dossier Innovatie

Nieuw trein+buskaartje naar Eindhoven Airport

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Nieuw trein+buskaartje naar Eindhoven Airport

NS en Hermes brengen op 23 juni een nieuw combikaartje op de markt voor de trein naar station Eindhoven plus de nieuwe rechtstreekse, snelle buslijn 400 naar de luchthaven. Die ‘Plane-Bus-Train’ krijgt een eigen uitstraling en moet eenzelfde kwaliteit bieden als de trein.

De bus gaat vier keer per uur rijden, heeft extra bagageruimte voor koffers en sluit aan op de intercity’s. De nieuwe airportshuttle van Hermes stopt onderweg niet op haltes en is 3 tot 5 minuten sneller dan de reguliere Phileaslijn 401, die er 22 à 23 minuten over doet. Om de vier extra busritten per uur betaalbaar te houden, daalt de frequentie van lijn 401 van acht naar zes keer per uur.

Via de NS-spoordeelwinkel kost een combikaartje voor de trein (vanaf elk station in Nederland) en de airportshuttle 20 euro. Op elke NS-kaartautomaat en op Eindhoven Airport is dat 22 euro. NS en Hermes mikken op luchtreizigers die anders met de auto waren gekomen en dus ook parkeerkosten hadden gehad. Een los kaartje voor een enkele reis met de airportshuttle kost € 3,50 bij de chauffeur en € 2,13 of € 2,18 met de OV-chipkaart.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook