Connexxion en Arriva samen op Arnhem–Doetinchem

door in rubriek regionaal spoor
Reacties uitgeschakeld voor Connexxion en Arriva samen op Arnhem–Doetinchem

Op het traject Arnhem–Doetinchem rijden Arriva en Connexxion samen de dienstregeling. Reizigers zijn tevreden over de verbeterde dienstverlening. “Tot het moment van aanbesteden ben je elkaars concurrent. Nu zijn we partners.”

pag16-17dec14

Station Arnhem. Foto: Chris Pennarts.

Een vroege woensdagochtend. Het is spitsuur op station Doetinchem, ook wel Hauptbahnhoff Achterhoek genoemd, vanwege de belangrijke streekfunctie. De Arrivatrein vanuit Winterswijk is volgestroomd en sluit de deuren om richting Arnhem te vertrekken. Iets eerder is de trein van Connexxion aan de andere kant van het perron vanuit Arnhem aangekomen. De machinist sluit zijn cabine en loopt naar de voorzijde van de trein om straks weer richting Arnhem te pendelen. Het middenperron druppelt langzaam vol. Omdat het te smal is voor grote aantallen reizigers wordt het in de toekomst verbreed. Dat is niet alleen veiliger, maar zal ook de in- en uitstaptijd verkorten. Op het drukst bereden, deels enkelsporige traject van Nederland, telt elke seconde.

Blauwe en rode dieselelektrische treinen van Stadler sieren sinds eind 2012 het spoor tussen Arnhem en Doetinchem. Arriva en Connexxion-dochter Hermes verzorgen de treindienst samen. De lijn is vorig jaar toegevoegd aan de multimodale concessie C13 (2013-2022), aanbesteed door de Stadsregio Arnhem Nijmegen en gewonnen door Connexxion, dat onder

U moet ingelogd zijn om dit artikel te kunnen lezen. Login

Lees ook