Straatvechten voor lightrailprojecten

Straatvechten voor lightrailprojecten

door in rubriek advies, light rail
Reacties uitgeschakeld voor Straatvechten voor lightrailprojecten

“Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) hanteert een te enge, verkeerskundige definitie van openbaar vervoer. Investeringen in light rail draaien meer om leefbare steden, een bloeiende economie en onze positie in Europa.” Dat zei Rob van der Bijl van lightrail.nl op de Dag van de Light Rail. De afgelopen zes jaar was dat een commercieel congres van het Nederlands Instituut voor de Bouw. Eind januari organiseerde kennisnetwerk Railforum deze dag (ingekort tot middag) voor het eerst.

“Hoe kan het dat ov-projecten altijd negatief scoren in maatschappelijke kosten-batenanalyses (MKBA’s), terwijl ze in het buitenland waanzinnig succesvol kunnen zijn”, vraagt Van der Bijl zich af. Hij verwijst naar landen als België, Denemarken en zelfs China waar veel lightrailprojecten op de agenda staan en in uitvoering zijn. Regio’s die iets willen met light rail geeft hij het advies om ver weg te blijven van MKBA’s en MIRT-procedures van het ministerie.

MIRT staat voor het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport, de planlijst van IenM met projecten voor rail, weg en water. In Nederland sneuvelden de afgelopen jaren de light-railprojecten Groningen, Nijmegen–Kleef, RijnGouwelijn en Zwolle–Kampen. “We hebben 30 jaar verloren en moeten de komende 30 jaar anders naar kosten, baten, organisatie en risico’s gaan 

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook