Geen stoptrein voor Roermond–Weert

Geen stoptrein voor Roermond–Weert

door in rubriek regionaal spoor
Reacties uitgeschakeld voor Geen stoptrein voor Roermond–Weert

De stoptreinverbinding Roermond–Weert, die de provincie Limburg in de nieuwe ov-concessie had willen starten, is voorlopig van de baan. De Tweede Kamer stemde tegen een motie van de ChristenUnie die de nieuwe stoptreindienst mogelijk moest maken.

Voorlopig blijft NS alleen de Intercity tussen de twee steden rijden. De provincie Limburg, die in de nieuwe concessie de stoptreindiensten Maastricht–Roermond en Heerlen–Sittard van NS overneemt, wil het Limburgse spoornet verbeteren door ook tussen Roermond en Weert stoptreinen te laten rijden. Daar zouden twee nieuwe stations, Haelen en Baexem, komen.

Maar staatssecretaris Mansveld wil de keuze voor een nieuwe stoptreindienst voorlopig overlaten aan NS. Daarbij moeten bestaande nationale regels voor het aantal in- en uitstappers voor de opening van nieuwe stations worden gevolgd. Limburg gaat nu verder overleggen met NS en ProRail. Over de elektrificatie van de Maaslijn, een andere wens van de provincie met betrekking tot de nieuwe concessie, is in Den Haag nog geen besluit gevallen.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook