Siemens maakt werk van overname Alstom

Siemens maakt werk van overname Alstom

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Siemens maakt werk van overname Alstom

Het lijkt er steeds meer op dat Siemens de concurrent General Electric te slim af is in de overnamestrijd rond Alstom.

Zowel de Duitse bondskanselier Merkel als de Franse premier Hollande heeft laten weten dat een fusie tussen de twee industriereuzen uit Frankrijk en Duitsland hun voorkeur heeft. Hollande denkt dat met een overname door Siemens meer banen gegarandeerd zijn dan wanneer General Electric (GE) Alstom zou overnemen.

Ook heeft TGV-bouwer Alstom, na aanvankelijk gemor, Siemens nu inzage gegeven in de boeken. GE bood vorige week ruim 12 miljard euro, dat momenteel door de Fransen wordt bestudeerd. Siemens wil pas een bod doen na inzage in de boeken.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook