Ministerie grijpt niet in bij dure Thalys-tickets

Ministerie grijpt niet in bij dure Thalys-tickets

door in rubriek hoge snelheid
Reacties uitgeschakeld voor Ministerie grijpt niet in bij dure Thalys-tickets

Het staat Thalys vrij om de reiziger dure kaartjes aan te bieden naar Brussel, terwijl op het zelfde moment een kaartje voor de helft van de prijs naar Parijs kan worden geboekt. Dat laat staatssecretaris Mansveld weten in beantwoording op kamervragen.

Uit een steekproef van OV-Magazine bleek dat een kaartje met de Thalys naar Brussel tot twee keer zo duur is als een kaartje naar Parijs. De reiziger wordt echter niet actief op die mogelijkheid gewezen, waardoor deze vaak onnodig duur uit is. Deskundigen lieten al eerder weten dat de handelswijze van Thalys op gespannen voet staat met Europese regelgeving.

Mansveld laat de Kamer echter weten niets te kunnen doen, aangezien Thalys ‘een treinproduct [is] dat niet door nationale of Europese regels wordt gereguleerd’.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook