RET biedt gratis wifi in metrostation Beurs

RET biedt gratis wifi in metrostation Beurs

door in rubriek Rotterdam
Reacties uitgeschakeld voor RET biedt gratis wifi in metrostation Beurs

Reizigers op het Rotterdamse metrostation Beurs hebben vanaf vandaag gratis toegang tot internet. In de loop van 2015 wil de RET de tien grootste metrostations van wifi voorzien.

De RET is gestart met een drie maanden durende proef om te ervaren of het systeem ook bij intensief gebruik door een groot aantal mensen toegankelijk blijft. Dagelijks bezoeken zo’n 50.000 reizigers metrostation Beurs. Gekozen is voor een niet al te snelle wifi-verbinding van 2 megabits per seconde om zoveel mogelijk reizigers te kunnen bedienen. Na een eenmalige aanmelding is de reiziger meteen online, belooft de RET. Het initiatief draagt volgens de vervoerder bij aan meer gemak en service voor de reiziger.

De leverancier van de internetverbinding is Sisco, die ruime ervaring heeft opgedaan met wifi-internet in de Londense metro tijdens de Olympische Spelen. De proef in Rotterdam is onder meer tot stand gekomen na een bezoek van de RET aan London Transport. De RET koos als eerste locatie voor Beurs omdat het een groot metrostation is met meerdere perrons.

Als de proef in februari een succes blijkt, brengt de RET in de loop van 2015 gratis wifi aan in de tien grootste metrostations: Rotterdam Centraal, Zuidplein, Blaak, Kralingse Zoom, Schiedam Centrum, Dijkzigt, Wilhelminaplein, Capelsebrug, Spijkenisse Centrum en Coolhaven. Daarnaast werkt de RET aan gratis internet in de trams en metro’s. De RET-bussen zijn al voorzien van gratis wifi.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook