BAM bouwt Uithoflijn af, CAF levert trams

BAM bouwt Uithoflijn af, CAF levert trams

door in rubriek Utrecht
Reacties uitgeschakeld voor BAM bouwt Uithoflijn af, CAF levert trams

Bestuur Regio Utrecht gaat met aannemer BAM in zee om de nieuwe Uithoflijn te bouwen. De Spaanse fabrikant CAF gaat de trams bouwen. Medio 2018 moet de nieuwe tram rijden.

Op dit moment is de onderbouw tot aan de Uithof gereed. BAM mag zich dus vooral gaan richten op de bovenbouw. De opdracht omvat de realisatie van de traminfrastructuur, waaronder tramrails, bovenleiding en haltes. Het tracé is acht kilometer lang en krijgt negen haltes.

CAF levert 27 lagevloertrams van circa 32 meter lang. Meer specificaties wilde een woordvoerster van BRU nog niet kwijt. “We willen eerst de Alcatel-periode nog afwachten”, laat de zegsvrouw weten.

CAF heeft een type tram in de catalogus: de Urbos-serie. Het is de tweede grotere order in korte tijd die de Spanjaarden in Nederland binnen weten te halen. Ook de productie van de nieuwe Sprinters voor NS werd aan CAF gegund.

BRU trok eerder de eis in dat fabrikanten geleverd moesten hebben in Duitsland of Nederland. CAF heeft al wel een opdracht in Duitsland gewonnen, maar heeft die trams nog niet geleverd. In Nederland leverde het bedrijf in de jaren 90 stellen voor de Amsterdamse metro 50.

Naar verwachting worden de overeenkomsten op 23 december ondertekend. De feitelijke exploitatie start halverwege 2018. De Uithoflijn rijdt dan in 17 minuten van Utrecht Centraal Station naar P+R De Uithof. De aanleg van de Uithoflijn kost in totaal zo’n 440 miljoen euro.

Lees ook: Adviesraad houdt Regiotram Utrecht scherp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook