Engelse accutrein rijdt nu ook met passagiers
dossier ZE2025

Engelse accutrein rijdt nu ook met passagiers

door in rubriek regionaal spoor
Reacties uitgeschakeld voor Engelse accutrein rijdt nu ook met passagiers

Tussen Harwich en Manningtree in het oosten van Engeland rijdt voor het eerst een elektrisch treinstel deels op batterijen in gewone dienst na een succesvolle proef rondom Derby.

De vierdelige class 379, die rijdt onder Abellio-vlag, is geschikt voor 25 kV, maar is ook uitgerust met zes accusystemen om zo korte stukken zonder bovenleiding te overbruggen of door te rijden op zijlijnen waar geen bovenleiding aanwezig is, of niet lonend is om aan te leggen.

De resultaten van de proef worden gedeeld met de stadsregio Arnhem-Nijmegen. Die sloot in mei vorig jaar voor een ton aan bij de proef. Per 1 april, wanneer de stadsregio helemaal is samengevoegd met de provincie, neemt Gelderland het stokje over. Overwogen wordt om op termijn wellicht een vergelijkbare trein in te zetten tussen Arnhem en Tiel of Arnhem en Winterswijk.

Lees ook: Studie naar accutrein Arnhem-Tiel

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook