Limburg claimt schade bij Abellio

Limburg claimt schade bij Abellio

De provincie Limburg gaat een schadeclaim neerleggen bij Abellio, naar aanleiding van het lekken van vertrouwelijke bedrijfsinformatie door oud-Veolia-directeur René de Beer naar Abellio. Hoe hoog de claim gaat worden, is nog niet bekend.

Zoals gisteren al gemeld werd door de Limburgse omroep L1, wordt de Limburgse concessie gegund aan de nummer 2, Arriva. Arriva haalde fors minder punten dan Abellio (574 tegenover 732 van de 1000). De derde bieder, Veolia, voldeed niet aan de eisen in het bestek.

Na overleg met de landsadvocaat en inwinning van informatie bij alle betrokken partijen heeft de provincie besloten om de concessieuitschrijving niet helemaal opnieuw te doen. Veolia was niet bereikbaar voor commentaar, maar had eerder al laten weten bij zo’n beslissing in beroep te gaan.

Volgens gedeputeerde Van den Broeck is het bod van Arriva op verschillende onderdelen boven de bestekeisen. Wel gaan er minder bussen rijden in vergelijking met het bod van Abellio. Maandag geven Arriva en de provincie tekst en uitleg over de verdere invulling van de concessie. Het is de bedoeling dat Arriva in december volgend jaar in Limburg gaat rijden.

Eén reactie

  1. jos
    18 juni 2015 om 18:47

    Ik vind dat de provincie limburg de consessie opnieuw moet doen en alles rechtvaardig moet nazien en er duiden wat ze willen. De reiziger en personeel staan centraal en niet het geld. Maar een goede regionale openbaar vervoer stelsel voor iedereen toegankelijk en samen met de treinen en bussen een goede dienstregeling. En voor iedereen beschikbaar valide en invalide en . En alles eerlijk en niet wie het meeste geld bied of goedkoper is. Gewoon betaalbaar openbaar vervoer in limburg en niet noord en zuid we zijn een provincie. En we hebben goed gekwalificeerde en klantvriendelijke chauffeurs en chauffeuses.

Lees ook