Syntus wint ook in Utrecht

Syntus wint ook in Utrecht

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Syntus wint ook in Utrecht

Opnieuw succes voor Syntus. Het vervoerbedrijf mag vanaf eind volgend jaar ook het busvervoer voor de provincie Utrecht verzorgen. Dat heeft de provincie zojuist bekendgemaakt.

Syntus, die onlangs ook al de aanbesteding van de treinverbindingen tussen Zwolle en Kampen en Zwolle en Enschede won, wist Utrecht te winnen van Arriva, Connexxion en EBS. Tot 2023 mag Syntus het busvervoer verzorgen in de Utrechtse gemeenten die niet onder de voormalige BRU-concessie vallen. Het bedrijf neemt de concessie over van Connexxion en zal de diensten uit gaan voeren met Euro-6-bussen met wifi, stopcontacten en usb-poorten.

Op de dikke lijnen gaat Syntus het busvervoer intensiveren. Het is de bedoeling dat lijnen worden samengevoegd om zo frequenter en later te rijden. Op welke lijnen dat gaat gebeuren, laat de provincie nog in het midden totdat de bezwaartermijn van zes weken is verstreken. Op de dunne lijnen zullen in sommige gevallen buurtbussen de diensten overnemen. “Syntus bood meer dan we vroegen”, laat woordvoerster Kato Marijs weten. “De inschrijvers hoefden kernen waar in de spits minder dan zes reizigers de bus nemen niet meer te bedienen. Syntus heeft ervoor gekozen om alle kernen toch een ov-verbinding te laten behouden.” De dienstverlening wordt elk jaar herzien in een nieuw vervoerplan.

Syntus laat in een verklaring weten blij te zijn na de winst in Overijssel ook in Utrecht succes te hebben geboekt. “Voor ons is dit daarom een extra bijzondere gebeurtenis”, zegt directeur Cees Anker. Volgens Syntus zal de reiziger nog extra profiteren, omdat de concessie aan de noordkant grenst aan die van de concessie Veluwe, die ook door Syntus wordt verzorgd.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook