Chinezen zetten snelladen op scherp
dossier ZE2025

Chinezen zetten snelladen op scherp

door in rubriek artikel, bus
Reacties uitgeschakeld voor Chinezen zetten snelladen op scherp

In de Chinese stad Ningbo, 200 kilometer ten zuiden van Shanghai, rijdt sinds kort een elektrische bus die na slechts 10 seconden laden 5 kilometer ver kan rijden. Volgens de fabrikant is dat een record.

De bus wordt ingezet op een lijn van 11 kilometer met 24 haltes. De bus is uitgerust met supercapacitors die ontwikkeld zijn in Ningbo door Zhuzhou Electric Locomotice Corporation, een dochter van de staatstreinenfabriek CRRC (voortgekomen uit CSR). Binnen drie jaar moeten er in de stad 1200 van dit type bussen in de stad rondrijden. In de toekomst wil het bedrijf de systemen ook in treinen gaan inbouwen.

Lees ook: China bouwt volop bovenleidingloze trams

Niet alleen de supercapacitors zorgen voor de forse actieradius. De fabrikant is er in geslaagd om ruim 80 procent van de potentiële energie tijdens het remmen en het afdalen van hellingen om te zetten in elektriciteit. Daardoor zijn de bussen tussen de 30 en 50 procent zuiniger dan vergelijkbare elektrische bussen.

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook