NS wil in gesprek met groepsretoursite

NS wil in gesprek met groepsretoursite

door in rubriek tarieven
Reacties uitgeschakeld voor NS wil in gesprek met groepsretoursite

NS wil in gesprek met de maker van grouptickets.nl. De site stelt reizigers met dezelfde bestemming met elkaar in verbinding om zo voordelig met een Groepsretour te reizen.

De site is bedacht door de Roemeense student Alexandru Bondor die manier zocht om goedkoper vanuit zijn woonplaats Zwolle naar zijn vriendin in Utrecht te reizen. In het Groepsretour van NS zag hij een uitkomst. Met het ticket, dat twee jaar geleden op de markt kwam, kunnen maximaal tien reizigers naar hetzelfde station reizen. Het vertrekstation mag verschillen. Een ticket voor 10 personen kost in totaal 70 euro.

In eerste instantie verliep het contact tussen vreemden met dezelfde bestemming via een Facebook-pagina, maar sinds kort Bondor heeft een Facebook-app ontwikkeld. Gebruikers kunnen op bestemming zoeken en zich aansluiten bij een bestaande groep. Is er nog geen groepsretour aangemaakt op de bestemming, dan kan de gebruiker zelf een nieuwe groep aanmaken. Wanneer er tien mensen zich voor dezelfde bestemming hebben aangemeld, betaalt iedereen 7 euro aan degene die de groep heeft aangemaakt en krijgt men zijn of haar ticket gemaild.

Lees ook: Het spoor wordt snel groener

Bondor zei tegenover Vice dat hij contact heeft gezocht met NS, maar geen reactie heeft gekregen. Woordvoerder Martijn Kamans weet niet waardoor dat komt, maar laat desgevraagd weten graag in gesprek te gaan met Bondor. “Het groepsretour is eigenlijk bedoeld om mensen die anders niet met de trein zouden gaan buiten de spits aan te trekken. Nu lijkt het erop dat het vooral bestaande reizigers ervan profiteren. Maar verwelkomen ieder vorm van aandacht voor het groepsretour. We hebben inmiddels contact met hem gezocht om te kijken hoe wel elkaar kunnen versterken.”

Dat contact is nog niet gelegd. Bondor is namelijk met vakantie.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook