RET bestelt zes nieuwe metro’s voor lijn E

RET bestelt zes nieuwe metro’s voor lijn E

door in rubriek Rotterdam
Reacties uitgeschakeld voor RET bestelt zes nieuwe metro’s voor lijn E

De RET heeft vanochtend het contract getekend met Bombardier voor zes nieuwe metro’s die gaan rijden op metrolijn E tussen Den Haag Centraal en Slinge.

Metro_Lijnenkaart_RETVanaf 1 februari zet de RET op de drukke lijn E in de ochtendspits tijdelijk metro’s in die bestemd zijn voor de Hoekse Lijn en al rijklaar zijn. Tussen de metrostations Slinge en Leidschenveen rijdt dan tussen 7.00 en 8.00 uur een extra metro. De bedoeling is dat vanaf april acht metro’s per uur gaan rijden op het Rotterdamse deel van lijn E.

Door de aanschaf van zes extra metro’s en de aanleg van een keerspoor zal er over anderhalf jaar in de spitsuren iedere vijf minuten een metro rijden op metrolijn E. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag betaalt ruim dertig miljoen euro voor de nieuwe metro’s. De RET investeert zeven miljoen euro in het keerspoor.

De afgelopen jaren groeide het aantal dagelijkse reizigers op de E-lijn van minder dan 10.000 in 2006 tot 39.000 in 2015. De verwachting is dat de reizigersgroei verder doorzet.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook