Provincie Utrecht dupeert reizigers dubbel

Provincie Utrecht dupeert reizigers dubbel

door in rubriek artikel, bus
Reacties uitgeschakeld voor Provincie Utrecht dupeert reizigers dubbel

Een uitzonderlijk verbod in de provincie Utrecht zorgt ervoor dat reizigers op twee manieren de dupe zijn. De provincie verbiedt namelijk expliciet een rechtstreekse busverbinding tussen Amersfoort en De Uithof, zowel in de huidige als de nieuwe concessie.

Opvallend is dat deze lijn een van de verbindingen is die NS wil gaan rijden om het zitplaatsentekort iets te verlichten. Daarvoor heeft NS toestemming nodig van de provincie. De huidige vervoerder, Connexxion, mag deze verbinding niet aanbieden. Al van meet af aan verbood de provincie dit, omdat dit te veel invloed zou hebben op de concessie in de stad Utrecht, die gereden wordt door QBuzz.

Ook in de volgende concessie die in december ingaat wordt het verbod weer expliciet vermeld in de nota van inlichtingen. In tegenstelling tot de vorige concessie is de provincie bij zowel de stad- als de streekconcessie opdrachtgever. Tijdens de vorige aanbesteding waren stad en streek nog gescheiden en was het inmiddels opgeheven BRU concessieverlener. De partijen die meedongen naar de komende concessie, dus ook winnaar Syntus, mochten de lijn niet in hun plan opnemen. Dat NS de lijn nu wel wil gaan rijden, duidt erop dat er wel degelijk vraag naar zo’n

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook