RET plaatst petflesautomaat met zeegeluid

RET plaatst petflesautomaat met zeegeluid

door in rubriek Rotterdam
Reacties uitgeschakeld voor RET plaatst petflesautomaat met zeegeluid

De RET plaatst deze week 14 petflesautomaten op 13 metrostations, waar reizigers hun lege blikjes en petflessen kunnen inleveren tegen een kleine beloning.

Per ingeleverde petfles kunnen reizigers kiezen of zij 15 cent per blikje/flesje korting willen bij een Rotterdamse onderneming, of 15 cent doneren aan Blijdorp die de Seacleaners-Int foundation steunt. Deze stichting houdt zich bezig met het verwijderen van plastic afval uit de zee. Voor de RET is prettig dat het zwerfvuil op metrostations afneemt.

RET-directeur Pedro Peters: “Goed gedrag belonen op een ludieke manier werkt blijkbaar goed. Dat zagen we ook bij de test die we vorig jaar deden op de metrostations Schiedam Centrum en Alexander. We zamelden 10.000 flesjes in en 80 procent koos voor het goede doel.”

Behalve dat de automaten nu op 13 grotere metrostations staan, geldt de reductie nu ook op meer producten. Van koffie bij Man met Bril, BroodjesExpress, een rondvaart met de Spido tot korting op een tattoo. Dit zijn alle partijen die meedoen aan de actie.

De nieuwe petflesautomaten hebben een scherm met bewegende visjes. En als je een fles of blikje inlevert hoor je zeegeluiden. Daarnaast zijn de automaten voorzien van digitale reclameschermen. De petflesautomaten worden geleverd door Ecoeuros, die streeft naar een samenleving waarbij afval volledig wordt hergebruikt.

De petflesautomaten staan op de stations Schiedam Centrum, Alexander, Slinge, Maashaven, Marconiplein, Dijkzigt, Coolhaven, Spijkenisse Centraal, Eendrachtsplein, Beurs, CS, Capelse Brug. Op metrostation Zuidplein staan er twee.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook