Proef betalen met bankpas gestart bij HTM

Proef betalen met bankpas gestart bij HTM

door in rubriek anders betalen
Reacties uitgeschakeld voor Proef betalen met bankpas gestart bij HTM

HTM, NS en TLS zijn vandaag een proef begonnen met betalen met de bankpas in de nieuwe Haagse Avenio-trams. Reizigers kunnen er pas in 2017 gebruik van maken.

Voorlopig checkt alleen HTM-personeel in met de bankpas. De proef is in eerste instantie bedoeld om ervaringen op te doen tussen alle betrokken partijen, van vervoerders tot banken. Eind 2016 mag een selecte groep reizigers de bankpas een half jaar uitproberen. Na de evaluatie volgt dan mogelijk de landelijke invoering.

HTM, NS en Translink starten de pilot namens de hele ov-sector, die verenigd is in de Coöperatie Openbaar Vervoerbedrijven. Een van de speerpunten van de coöperatie is het introduceren van nieuwe betaalmogelijkheden in het ov naast de OV-chipkaart. Vooral voor toeristen is betalen met de bankpas een uitkomst.

Het invoeren van andere betaalmogelijkheden dan de OV-chipkaart vergt forse investeringen voor de sector. Alleen al voor de RET 10 miljoen euro, zei Pedro Peters in november tegen OV-Magazine. Bij alle vervoerders moeten de lezers worden aangepast. Reizigers hebben een moderne bankpas nodig met NFC-chip.

Begin deze maand is de proef met het inchecken per smartphone gestopt, zoals gepland. Of er een vervolg komt wordt dit voorjaar duidelijk.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook