Toeristenlijn met Haagse museumtram

Toeristenlijn met Haagse museumtram

Den Haag krijgt een museumtramlijn speciaal voor toeristen. Het Haags Openbaar Vervoer Museum gaat de exploitatie vanaf deze zomer verzorgen met een PCC-tram.

De gemeente Den Haag stelt voor de exploitatie eenmalig een ton beschikbaar. Verder moet de tram kostendekkend rijden. De route voert langs de binnenstad, het toekomstige Museumkwartier rond het Lange Voorhout, het Vredespaleis en het Kurhaus en terug via onder meer de internationale zone en het Gemeentemuseum/Omniversum. Tijdens de zomerperiode rijdt de tram dagelijks tussen 09.30 en 17.30 uur; daarbuiten alleen in het weekend.

PCC-tram-VredespaleisDe tram gaat rijden volgens het hop-on/hop-offprincipe. Een dagkaart kost 14 euro; voor een tweedaags ticket ben je 18 euro kwijt. Kinderen tot 12 jaar kunnen twee dagen voor 5 euro meerijden. Een OV-chipkaart is niet geldig. Den Haag spreekt van ‘een unieke attractie‘, al kende Amsterdam in het verleden ook meerdere malen een toeristenlijn die ook werd gereden met museummaterieel.

Lees ook: Haagse Avenio’s komen op de baan

Eén reactie

  1. John Kokjé
    31 maart 2016 om 15:04

    Mag het een onsje meer zijn !

Lees ook