Den Haag krijgt busplatform in stijl

Den Haag krijgt busplatform in stijl

door Ekki Kreutzberger in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Den Haag krijgt busplatform in stijl

Het busplatform Den Haag Centraal wordt volgend jaar heringericht en krijgt dan een golvende nieuwe overkapping. De perrons draaien een kwartslag, zodat de reizigers de voorkant van de bussen kunnen zien vanuit de stationshal.

Een vernieuwd busplatform is de volgende stap in de opwaardering van het ov-knooppunt Den Haag Centraal, na de bouw van de stationshal, de aanpassing van de perrons voor treinen, de reconstructie van het tramplatform, de realisatie van de Haagse loper en de aanleg van het Haagse Startstation E-lijn (HSE).

Den Haag Centraal fungeert als overstapmachine tussen alle vervoerwijzen in de regio Haaglanden. Rondom Den Haag Centraal bevindt zich de grootste kantorenconcentratie van de regio, die via goede looproutes zijn te bereiken vanuit Den Haag Centraal. De parkeernormen zijn er streng en de instellingen en bedrijven doen aan vervoermanagement. Voor het centrum is het aandeel van het ov ongeveer 35 procent, voor de fiets en de auto beide ruim 30 procent. Het aandeel van de auto gaat dalen in de toekomst. Rondom Den Haag Centraal is dat nu al slechts 10 procent.

Variantenstudies
De huidige inrichting van het busplatform is onoverzichtelijk, de looproutes zijn lang en busreizigers moeten tussen de stationshal en de instapperrons twee keer de

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook