Geerdijk trekt bezoekers uit heel Nederland

Geerdijk trekt bezoekers uit heel Nederland

Het heeft er alle schijn van dat de officieuze recordpoging op de laatste avond van station Geerdijk morgen gaat slagen. Daarvoor zijn meer dan honderd deelnemers nodig; een aantal dat vrijwel zeker gehaald gaat worden.

De lijn Almelo – Mariënberg gaat vanaf morgen voor ruim een maand op de schop. De maximumsnelheid wordt verhoogd van 80 naar 120 kilometer per uur en het spoor wordt aangepast voor een doorgaande treinverbinding naar Hardenberg. Om de dienst met hetzelfde aantal treinen te kunnen uitvoeren, is voor station Geerdijk geen plaats meer.

Geerdijk is met 55 passagiers per dag het op een na rustigste station van Nederland. Alleen Enschede De Eschmarke, aan de lijn Enschede-Gronau trekt nog minder passagiers. Geerdijk kent onder spoorliefhebbers een zekere cultstatus door de excentrische ligging, terwijl station Vroomshoop dichtbij ligt.

Het gebeurt niet vaak dat een station sluit. De laatste keer was in 2010 toen Rotterdam Hofplein sloot, vanwege de heraanleg van de Hofpleinlijn als metrolijn. Daarbij is het de eerste keer dat er een station op een aanbestede spoorlijn – bediend door Arriva – wordt gesloten.

Om dit feit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, organiseert OV-Magazine in samenwerking met Treinreiziger.nl een afscheidsevenement. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen in Geerdijk uitstappen uit de trein die vanuit Almelo om 19:06 uur aankomt – toevalligerwijs is 1906 ook het openingsjaar van het station.

Meer dan 200 mensen hebben zich via http://bit.ly/Geerdijk aangemeld voor het evenement; ruim honderd van hen vulden de poll in waarin ze aangaven waar ze vandaan komen. De deelnemers komen uit heel het land; van Purmerend tot Vlijmen en van Sprang-Capelle tot Schiermonnikoog. Via de webshop van Treinreiziger.nl is voor 7 euro per persoon een groepsretour te bestellen dat vanaf elk station in Nederland geldig is.

4 reacties

 1. Thomas
  29 april 2016 om 08:57

  Dit station is op dit moment inderdaad veel bezocht door spoorweghobbyisten. Ik maakte daarover nog een afscheidsvideo: https://www.youtube.com/watch?v=McAQFtPfiwQ

 2. Joost van os
  29 april 2016 om 12:00

  De link naar Treinreiziger.nl lijkt niet te werken.

 3. Joost van os
  29 april 2016 om 13:59

  Hij doet het wel!

 4. Blij: een bomvolle trein
  30 april 2016 om 15:01

  […] durven hopen” zegt mede initiatiefnemer Hildebrand van Kuyeren van Treinreiziger.nl. Samen met OV-Magazine is het afscheid georganiseerd. Arriva zette voor de ludieke actie speciaal een extra lange trein […]

Lees ook