Siemens spant kort geding aan om ICNG

Siemens spant kort geding aan om ICNG

door in rubriek Intercity's
Reacties uitgeschakeld voor Siemens spant kort geding aan om ICNG

Siemens stapt naar de rechter om de gunning van de bouw van de Intercity Next Generation, de nieuwe Intercity van NS aan Alstom tegen te houden. Het gaat om een kort geding, meldt NS.

De drie verliezende partijen hadden de afgelopen weken de tijd om een kort geding aanhangig te maken tegen het besluit van NS. Siemens besloot in die Alcatel-periode van de beroepsmogelijkheid gebruik te maken en stapt naar de rechtbank in Utrecht. Stadler en Bombardier berusten in hun verlies. Siemens wil geen nadere mededelingen doen.

NS ziet de zaak met vertrouwen tegemoet en stelt dat het proces transparant verlopen is. De order van circa 80 treinen is goed voor 25.000 zitplaatsen, op termijn uit te breiden naar 80.000 zitplaatsen. De enkeldeks treinen moeten in 2021 ingezet worden.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook