Connexxion verliest rechtszaak Almere

Connexxion verliest rechtszaak Almere

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Connexxion verliest rechtszaak Almere

Connexxion moet binnen een week met een kloppende personeelslijst over de brug komen voor de tender Almere. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank bepaald in een kort geding.

De gemeente Almere had een kort geding aangespannen, omdat Connexxion geen juiste personeelslijst had aangeleverd. Aanvankelijk was de personeelslijst wel goedgekeurd, maar na klachten van andere vervoerders werd die goedkeuring toch weer ingetrokken.

Connexxion ging er volgens de rechtbank ten onrechte vanuit dat monteurs onderdeel uitmaken van direct personeel. De werkzaamheden van de monteurs richten zien niet op de vervoerdienst, maar op het middel waarmee de vervoerdienst wordt verricht, schrijft de rechtbank in haar vonnis (.pdf). Ze haalt daarbij een vonnis van het Hof in ‘s-Hertogenbosch uit 2011 aan waarbij er onenigheid was over de overname van personeel op de Veluwe van Veolia naar Syntus.

Connexxion liet al tijdens de rechtszaak weten zich neer te leggen bij de uitspraak. De rechter legt de vervoerder daarom geen dwangsom op.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook