MyOV nu ook getest op twee NS-trajecten

MyOV nu ook getest op twee NS-trajecten

door in rubriek tarieven
Reacties uitgeschakeld voor MyOV nu ook getest op twee NS-trajecten

De spitsmijd-app en het daaraan gekoppelde spaarprogramma MyOV is nu ook geldig op twee NS-trajecten rond Utrecht. De proef duurt een jaar.

Het gaat om de trajecten Amersfoort–Utrecht Centraal en Geldermalsen–Utrecht Centraal. De treinen op beide trajecten zijn erg vol in de ochtendspits. NS onderzoekt of en hoe met MyOV de spits kan worden gespreid om zo de overlast van te drukke treinen te beperken. De app werd vorig jaar gelanceerd door Arriva op de Noordelijke Nevenlijnen. Ook Connexxion haakte aan; reizigers kunnen MyOV gebruiken op de Valleilijn. Inmiddels maken drieduizend mensen gebruik van de app.

Reizigers kunnen met de app MyOV (te downloaden voor Apple en Android) punten sparen als ze buiten de spits reizen. Die punten kunnen ze inwisselen voor verschillende producten. De app is tot stand gekomen met een bijdrage uit het programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook