Stadsregio Amsterdam is nu Vervoerregio

Stadsregio Amsterdam is nu Vervoerregio

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Stadsregio Amsterdam is nu Vervoerregio

Per 1 januari heeft de Stadsregio Amsterdam een nieuwe naam. Het overheidsorgaan gaat voortaan door het leven als Vervoerregio, nu de beleidsterreinen Wonen en Economie elders zijn ondergebracht.

De oude stadsregio’s werden in december 2014 opgeheven. Alleen de Stadsregio Amsterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag bleven nog bestaan, maar zouden zich voortaan alleen richten op verkeers- en vervoervraagstukken.

Stadsregio Amsterdam besloot daarom een andere naam en een nieuw logo aan te nemen. De samenwerking tussen de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland en Zaanstad heet dus voortaan Vervoerregio Amsterdam.

Vervoerregio Amsterdam richt zich uitsluitend op de regionale verkeers- en vervoertaken, waaronder het opdrachtgeverschap van het openbaar vervoer en het realiseren van infrastructuur voor auto, ov en fiets. De taken van de stadsregio op het gebied van Economie en Wonen worden georganiseerd binnen respectievelijk de Metropoolregio Amsterdam en de deelregio’s.

Noord-Holland, Flevoland, Almere en Lelystad willen meer gaan samenwerken binnen de Vervoerregio. De partijen zullen dan ook meer dan voorheen hun kennis gaan delen op het gebied van vervoerplannen, concessies en aanbestedingen.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook