App vergelijkt goedkope treinkaartjes

App vergelijkt goedkope treinkaartjes

door in rubriek reisinformatie
Reacties uitgeschakeld voor App vergelijkt goedkope treinkaartjes

Treinreiziger.nl heeft een app gelanceerd voor het vergelijken van goedkope treinkaartjes. De mobiele app is een doorontwikkeling van de prijsvergelijker die al op de site te vinden was.

De app Treinkaartjes, verkrijgbaar voor Android en iPhone, biedt een overzicht van alle goedkope kaartjes die op dat moment geldig zijn. Handig is de planner, waarbij je in een oogopslag kunt zien welk treinkaartje het goedkoopst is voor een bepaalde reis. Via een button is het kaartje direct te bestellen.

Het is volgens Treinreiziger.nl niet de eerste app rond treinacties, maar wel de meest complete. “Er is nog een andere app, maar daar ontbreken veel treinacties. Bovendien is onze prijsvergelijker uniek,” aldus Hildebrand van Kuyeren van Treinreiziger.nl. Speciale acties voor NS-abonnementshouders ontbreken nog, maar die worden volgens Van Kuyeren snel toegevoegd. De regionale actiekaartjes staan al wel in de app.

Lees ook het interview met Hildebrand van Kuyeren: Mr. Cheaptickets voor treinreizen houdt wel van een stuntje

De app is duidelijk van opzet en werkt simpel. Er is een mogelijkheid om een pushbericht te krijgen als er een nieuwe actie is. De prijslijst is overzichtelijk en de stappen daarna zijn ook goed te volgen. Wel gaf het bestellen wat problemen, die volgens Van Kuyeren te wijten waren aan de website van NS. “Daar werkt NS op dit moment aan.”

De app is een volgende stap in de prijsvergelijker die al op de website van Treinrzeiziger.nl te vinden is. Deze trekt veel verkeer op de site, maar kwam volgens Van Kuyeren nog onvoldoende tot zijn recht. Een belangrijk verschil is dat de app alleen de resultaten laat zien die op de ingevulde reisdatum geldig zijn. Van Kuyeren: “Als je doordeweeks reist, heb je weinig aan een weekendkaart van Kruidvat.”

Op termijn moeten ook de kaartjes voor FlixBus in de resultaten worden meegenomen. Ook wil Van Kuyeren enkele grote Belgische bestemmingen toevoegen, waarbij de goedkoopste optie vaak inhoudt dat een kaartje wordt gesplitst in een Nederlands deel en een Belgisch kaartje vanaf Roosendaal. Ook een app in andere talen voor toeristen staat nog op het wensenlijstje van Van Kuyeren.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook