FlixBus: non-stop en spotgoedkoop

FlixBus: non-stop en spotgoedkoop

FlixBus is snel en goedkoop. Hij kachelt lekker over de snelweg en kost belachelijk weinig. Alleen jammer van die lage frequentie.

De FlixBus van Nijmegen naar Rotterdam Lombardijen staat inmiddels keurig in de reisadviezen van 9292. Informatie over boekingen en tarieven ontbreekt. Bij de concurrerende reisplanner Go About staat FlixBus niet in de reisadviezen, maar kun je wel op een knop klikken: “Goedkoper + sneller vanaf Nijmegen reizen? Boek FlixBus online.” Dan doen we. Het aantal ritten ligt laag: driemaal daags innemen. Zo’n frequentie past meer bij internationale buslijnen dan bij binnenlandse intercitybussen. Een kaartje kost 5 euro, belachelijk weinig. We kiezen de rit van dinsdagochtend 8.15 uur. De trein is in de ochtendspits vier keer zo duur. In het begin stuntte FlixBus met kaartjes van 1 euro. De verwachting is dat een rit 9,50 euro gaat kosten. Aan benzine ben je dan nog steeds luttele euro’s meer kwijt.

De reistijd is óók concurrerend: 7 minuten langzamer dan de auto. De trein doet er een dik half uur langer over, inclusief twee overstappen in Breda en Rotterdam. Alleen overstappen in Breda kan ook, dan komt er 12 minuten bij.

FlixBus bevestigt de reservering met een Engelstalige e-mail. Er staat een

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook