Minister van Mobiliteit en 1 miljard extra

Minister van Mobiliteit en 1 miljard extra

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor Minister van Mobiliteit en 1 miljard extra

Een integrale visie op mobiliteit. Dat is de grootst gemene deler in de wensenlijstjes aan het nieuwe kabinet. Plus natuurlijk de nodige investeringen. OV-Magazine vroeg belangenorganisaties wat een nieuw kabinet op het gebied van mobiliteit moet doen.

Branchevereniging OVNL
De vraag naar mobiliteit blijft ook in de toekomst stijgen. Nieuwe technologische ontwikkelingen doen snel hun intrede. De reiziger van de toekomst kan zelf kiezen wanneer, waar en hoe hij reist. Het verschil tussen openbaar en particulier vervoer zal steeds meer vervagen. Dat vraagt om een nieuwe manier van mobiliteit: slimmer, eerlijker, flexibeler, groener en veiliger. Het gaat niet meer om óf de auto óf het ov. Het is en-en.
Daarom hebben alle partijen in de mobiliteitsbranche (de ov-bedrijven, ANWB,TLN, RAI en KNV) de handen ineengeslagen in de Mobiliteitsalliantie. Samen pleiten wij voor één integraal mobiliteitssysteem, waarbij de verschillende modaliteiten elkaar aanvullen; een ‘modal optimum’.

Wij bieden onze expertise en hulp aan. De overheid zal een doorslaggevende rol blijven vervullen, als regisseur, wetgever en opdrachtgever. Door een intensiever en flexibeler inzet van treinen, light rail en snelbussen kunnen reizigers binnen de Randstad in de toekomst binnen een uur van stad tot stad reizen. In stedelijk gebied zal de mobiliteit

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook