Mogelijk 3 concessies in Oost-Nederland

Mogelijk 3 concessies in Oost-Nederland

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Mogelijk 3 concessies in Oost-Nederland

De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel gaan verkennen of de huidige concessies in de provincies kunnen worden samengevoegd. Ze willen de zeven concessies terugbrengen naar drie.

De huidige concessies volgen grotendeels de provinciegrenzen. Alleen de concessie IJsselmond strekt zich uit over het westen van Overijssel en Flevoland, met uitzondering van Almere en Lelystad. Veel vervoer trekt zich echter weinig aan van de provinciegrenzen. Zwolle is het middelpunt waar het vervoer uit drie concessies samenkomt: IJsselmond, Midden-Overijssel en Veluwe. In grote lijnen moeten deze concessies in 2020 worden samengevoegd. Mede om deze reden werd de concessie Midden-Overijssel vorig jaar al met twee jaar verlengd. De concessie IJsselmond loopt nog tot 2023. Die zal desondanks ook in 2020 worden meegenomen in de aanbesteding van de nieuwe concessie Noord.

De concessie Oost moet volgens plan ingaan in 2023 en bestaat grotendeels uit de concessie Regio Twente en het Achterhoekse deel van Achterhoek Rivierenland. Achterhoek Rivierenland (waar Arriva net nog een verlenging tot 2025 heeft gekregen) bestaat nog uit twee losse gebieden. Rivierenland wordt met Arnhem-Nijmegen en het zuidelijke deel van de concessie Veluwe samengevoegd in een nieuwe concessie Zuid. Apeldoorn wordt het snijpunt van de drie concessies.

De provincies hopen met

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook