‘EBS biedt mee op concessie DAV’

‘EBS biedt mee op concessie DAV’

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor ‘EBS biedt mee op concessie DAV’

Vervoerder EBS blijft proberen om het marktaandeel in Nederland te vergroten. Volgens de Israëlische zakenkrant The Marker wil EBS een bod gaan doen op een spoor- en busconcessie in de buurt van Rotterdam.

Dat zou gaan om de concessie DAV-gebied voor het busvervoer in en rond Dordrecht, Gorinchem en de Drechtsteden en de MerwedeLingeLijn tussen Dordrecht en Geldermalsen. Het Programma van Eisen werd in april gepubliceerd. EBS-directeur Wim Kurver wil het bericht niet bevestigen, maar ‘sluit zeker niet uit’ dat EBS meebiedt. 

Het zou de eerste keer zijn dat EBS  biedt op een concessie met een spoorlijn. Ook binnen moederbedrijf Egged, actief in onder meer Israël, Polen, Bulgarije en Roemenië, is er weinig tot geen spoorervaring. “Maar binnen Egged is er wel de ambitie om meer met spoor te gaan doen”, aldus Kurver. Opvallend genoeg wordt in het bestek van DAV (.pdf) slechts gevraagd om ervaring met het rijden van bussen.

Kurver weerspreekt de bewering dat EBS in samenwerking met een andere partij een bod gaat doen op DAV. Volgens The Marker zouden daarvoor de Israëlische spoorwegen zijn benaderd. “Hoogstens zullen we een externe partij in een adviserende rol laten meewerken”, aldus Kurver. Van een joint-venture of consortium zal echter

U moet ingelogd zijn om dit artikel te kunnen lezen. Login

Lees ook