‘Metrokaart’ hov Noordoost-Nederland

‘Metrokaart’ hov Noordoost-Nederland

Sommige lijnen hebben al de frequentie van een ondergrondse, en nu heeft Noordoost-Nederland ook al een ‘metrokaart’. Gemaakt door Carto Studio in opdracht van het OV-bureau Groningen Drenthe.

De metrokaart toont alle hov-verbindingen in Noordoost-Nederland: trein, Q-link (het hov-busnet in Groningen-stad) en de Qliners, de snelle streeklijnen. Directeur Jan van Selm van het OV-bureau wil met de kaart het totale ov-netwerk als één geheel presenteren. Hij is er twee jaar geleden mee begonnen en heeft eerdere versies van de kaart via Twitter verspreid. “Daar kreeg ik dan tien tot vijftien retweets op. Met het beperkte aantal volgers dat ik heb, is dat best veel. Je merkt dat zo’n kaart aanslaat.”

De ov-kaart komt binnenkort op de websites van het OV-bureau en van Qbuzz. Het vervoerbedrijf heeft ook een papieren versie van de kaart. Jaarlijks vraagt Van Selm aan kaartenmakers wat beter kan. Hij is nog niet helemaal tevreden over de dunne lijn die de trein verbeeldt. In de volgende versie verschiet het spoor vermoedelijk van kleur. Het Arriva-rood wordt dan licht blauw-groen, volgens de nieuwe huisstijl van de vervoerder.

Eén reactie

  1. Fred Andrioli
    9 augustus 2017 om 14:40

    Een mooi woord: ‘metrokaart’, voor een provinciestad als Groningen, waar men een tramsysteem heeft afgeschoten omdat dit niet paste in de gemeente.

Lees ook