Gecrowdfund Locomore is alweer failliet

Gecrowdfund Locomore is alweer failliet

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Gecrowdfund Locomore is alweer failliet

De Duitse openaccessoperator Locomore heeft vijf maanden na de start van de dienst faillissement aangevraagd. De vervoerder stelt op haar website dat de inkomsten achterbleven bij de verwachtingen.

Locomore begon, deels met behulp van zes ton aan crowdfunding, met opgeknapte Duitse intercityrijtuigen te rijden tussen Stuttgart en Berlijn. De rijtuigen hebben verschillende thema-afdelingen. Zo is er een ruimte om gezelschapsspellen te spelen en een afdeling met leesboeken. Directeur Derek Ladewig was eerder betrokken bij de oprichting van de eerste Duitse openaccessoperator HKX, maar vertrok na verschil van inzicht nadat een Amerikaanse inversteringsmaatschappij RDC een meerderheidsbelang had genomen in de vervoerder. Het aandeel HKX dat Locomore had, werd verkocht en een deel van het HKX-management stapte over naar Locomore.

Locomore zegt in een verklaring op haar website met pijn in het hart het faillissement te hebben aangevraagd. Zowel het aantal passagiers als de inkomsten per reiziger bleven achter bij de verwachtingen, waardoor de dienst niet kostendekkend werd en de reserves opdroogden. Gesprekken met een investeerder liepen gisteravond op niets uit. Het management hoopt met de voorlopige curator nog aan te sturen op een doorstart. De ochtenddienst van Stuttgart naar Berlijn zal morgen in ieder geval nog wel rijden.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook