Arriva, Qbuzz en EBS gaan voor DAV

Arriva, Qbuzz en EBS gaan voor DAV

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Arriva, Qbuzz en EBS gaan voor DAV

De provincie Zuid-Holland heeft drie inschrijvers ontvangen voor de concessie Drechtsteden-Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (DAV). Het zijn de zittende vervoerder Arriva, EBS, en Qbuzz.

Dat heeft de provincie vandaag bekendgemaakt. In januari hoopt de provincie de knoop door te hakken. Arriva rijdt op dit moment de concessie die bestaat uit onder meer de MerwedeLingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen en de stadsdiensten van Dordrecht en Gorinchem. Voor Qbuzz is het het eerste bod sinds de vervoerder in Italiaanse handen kwam. EBS rijdt op dit moment alleen in de concessie Waterland. Pogingen om nieuwe concessies binnen te halen (onder meer Almere en Noord-Holland Noord), strandden tot nu toe.

Lees ook het eerdere bericht: ‘EBS biedt op DAV’

De nieuwe concessie gaat eind 2018 in. De provincie heeft de ambitie om de concessie een grondige update te geven en het netwerk te herzien. De dikkere lijnen, zoals de MerwedeLingelijn en de buslijnen tussen Gorinchem en Utrecht en Dordrecht en Utrecht, zullen de ruggengraat vormen, terwijl aan de onderkant van de markt ruimte komt voor flexibele oplossingen.

De winnaar mag het vervoer blijven verzorgen tot aan 2026 met twee keer de optie op verlening. Voor de exploitatie is een jaarlijks 24 miljoen euro subsidie beschikbaar. De vervoerder is opbrengstverantwoordelijk, wat betekent dat ongeveer een even groot bedrag uit de kaartverkoop moet komen.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook