Connexxion elektrificeert AML pas in april
dossier ZE2025

Connexxion elektrificeert AML pas in april

De honderd elektrische bussen die Connexxion heeft beloofd in te zetten in de concessie Amstelland-Meerlanden (AML), zullen pas in april op de weg verschijnen. De vertraging zit in het opleveren van de laadinfrastructuur.

De bedoeling was dat Connexxion vanaf 10 december 100 elektrische bussen rond Schiphol zou inzetten. De vertraging zit in het realiseren van de benodigde laadinfrastructuur, die gepland is op Schiphol bij P30, bij de remise van Connexxion aan de Cateringweg, op busstation Schiphol Noord en bij de stalling in Amstelveen. Tot april zet Connexxion de bestaande dieselbussen in.

Connexxion zegt zich te hebben verkeken op de complexiteit van het aanleggen van de laadinfrastructuur. Zo kwamen de vergunningen op de grond van Schiphol later dan gepland en is er sprake van vervuilde grond die gesaneerd moet worden. Ook is er meer ruimte nodig voor de laadvoorzieningen dan gedacht.

Waar mogelijk worden tussen 10 december en 1 april al elektrische bussen ingezet, waarna de vloot elektrische bussen de komende jaren verder wordt uitgebreid. Connexxion heeft beloofd om 90 procent van de reizigers in AML uiteindelijk in zero-emissievoertuigen te vervoeren.

Lees ook: Dubbeldekkers in AML zorgen voor hoog comfort

Opdrachtgever Vervoerregio Amsterdam legt Connexxion geen boete op voor het later inzetten van de elektrische bussen. Volgens de Vervoerregio was er, vanwege de hoge complexiteit en het innovatieve karakter van de concessie, al ruimte gegeven om later te starten.

2 reacties

  1. Piet Schouten
    18 oktober 2017 om 09:47

    Kom op jongens, schouders eronder en leveren wat je beloofd!

  2. Jacques Kesting
    17 november 2017 om 16:46

    Komt goed gaat lukken proficiat met opleveren van laadinfrastructuur!

Lees ook