NS breidt M-Lab uit met Innovatiestudio
dossier Big data

NS breidt M-Lab uit met Innovatiestudio

door in rubriek reisinformatie
Reacties uitgeschakeld voor NS breidt M-Lab uit met Innovatiestudio

De innovatieafdeling M-Lab van NS is sinds vanochtend met veertig vierkante meter uitgebreid. In de Innovatiestudio wil het bedrijf specifiek werken aan proof of concepts.

Directeur Commercie en Ontwikkeling Tjalling Smit opende de afdeling vanochtend. Er werken vijf mensen. De Innovatiestudio is een onderdeel van het M-Lab dat al enige jaren onderzoek doet naar nieuwe innovaties op het gebied van bijvoorbeeld reisinformatie. De reisplanner van NS is in het M-Lab ontwikkeld.

De Innovatiestudio moet concepten ontwikkelen op het gebied van reisinformatie en reizigerscommunicatie. Die worden dan snel uitgewerkt als demonstratie en in de praktijk getest. Het idee of product wordt nagenoeg volledig uitgewerkt om te bewijzen dat het technisch kan én dat de klant er op zit wachten. Hiervoor wordt ook een speciale smartphone-app ontwikkeld.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook