Hoe het ov in Växjö weer opkrabbelde

Hoe het ov in Växjö weer opkrabbelde

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Hoe het ov in Växjö weer opkrabbelde

Het ov in de Zweedse provinciestad Växjö had niet bepaald een goed imago. Daar besloot de vervoerautoriteit wat aan te gaan doen. Het resultaat: 65 procent meer passagiers sinds 2009. ‘Mensen zien alleen de nieuwe bussen, maar er is zo veel meer gebeurd.’

Växjö is de hoofdstad van de provincie Kronoberg in de Zuid-Zweedse regio Småland. De stad heeft ruim 50.000 inwoners en kent een sterke regionale functie met een universiteit en een internationale luchthaven. Het ov staat onder regie van de provincie.

De uitvoeringsorganisatie Länstrafiken Kronoberg is tot in detail betrokken: zo ontwikkelen ze zelf de dienstregeling, zijn ze

U moet ingelogd zijn om dit artikel te kunnen lezen. Login

Lees ook