• Nieuwe projectleiding voor Hoekse Lijn

Nieuwe projectleiding voor Hoekse Lijn

door in rubriek Rotterdam
Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe projectleiding voor Hoekse Lijn

De vertraagde ombouw van de Hoekse Lijn gaat maximaal 90 miljoen euro extra kosten. Door de aanhoudende problemen is de projectleiding van het project gehaald en is een nieuwe projectmanager aangesteld.

Hierover schreef het Rotterdamse college een brief aan de gemeenteraad. Daarin stelt het  dat ‘de projectpartners verschillende planningen met verschillende uitgangspunten hanteerde, die onvoldoende kwaliteit hadden’. Ook was de planning van de software voor spoorbeveiliging niet in orde. De projectleiding is inmiddels vervangen door een algemeen projectmanager, die toezicht houdt op de planning en sturing in de uitvoering.

Extra kosten
De vertraging leidt tot een maandelijkse kostenpost van 3,5 miljoen euro per maand vanaf februari 2018. Daarmee komen de extra kosten uit op een bedrag van tussen de 25 en 35 miljoen euro, waardoor de totale kosten 90 miljoen euro over het beschikbare budget heengaan.

Wie er voor de extra kosten gaat opdraaien, is nog niet bekend. De gemeente Rotterdam is met de MRDH hierover in gesprek.

Extra busverkeer
Omdat de werkzaamheden tot eind 2018 duren, wordt vanaf 8 januari extra busverkeer ingezet. Daarvoor stelt MRDH extra geld beschikbaar aan vervoerder RET, schrijft het college. Voor de buslijnen 712, 713 en 156 wordt de dienstregeling aangepast, zodat reizigers niet te maken krijgen met aansluitproblemen en overvolle bussen.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook