Bus met aanhanger kan binnenkort rijden

Bus met aanhanger kan binnenkort rijden

Arriva verwacht begin dit jaar definitief toestemming te krijgen van de RDW om te gaan rijden met een bus met aanhanger. In 2015 reed de bus al op proef in de Achterhoek, maar het aanpassen van regelgeving had nogal wat voeten in de aarde.

Arriva reed met de 23 meter lange combinatie tussen Doetinchem en Groenlo. De proef was een succes, maar de bussen met aanhanger mochten niet direct de weg op. Arriva bevestigt het bericht van Treinreiziger.nl dat toelating nu niet lang meer op zich laat wachten.

Lees ook: Arriva rijdt met aanhanger achter bus 

“Dat het zo lang geduurd heeft, komt door allerlei regelingen”, aldus een woordvoerster van Arriva Door deze regelingen enigszins aan te passen, kan de RDW toestemming verlenen om de bus met aanhanger te laten rijden. “De eerste stap is in ieder geval nu gezet.”

Uit de proef bleek de bussen met aanhanger geen hindernis vormen voor de veiligheid. Wel is volgens Arriva er nog veel te winnen op het gebied van infrastructuur, zoals het aanleggen van gelijkvloerse instapmogelijkheden. De instapmogelijkheden bij met name bushaltes met abri’s, zijn vooral ingericht op de bussen van reguliere lengte, niet op bussen met een lengte van 23 meter.

3 reacties

 1. K. Niederstätter
  4 januari 2018 om 17:32

  Wat betekned dat voor de chauffeurs welke geen DE-rijbewijs hebben?

  • Je teammanager
   5 januari 2018 om 16:19

   Dat die een scholing van Arriva krijgen. Wat dacht jij dan Klaus.

   • Kritische klant
    8 januari 2018 om 20:50

    Wat een denigrerende reactie geeft u als teamleider op een chauffeur met terechte vraag.
    Vind het met zulke leidinggevende niet vreemd dat de chauffeurs hebben gestaakt om hun plaspauze en werkdruk.

Lees ook