Stefan Hulman vertrekt bij 9292

Stefan Hulman vertrekt bij 9292

door in rubriek reisinformatie
Reacties uitgeschakeld voor Stefan Hulman vertrekt bij 9292

Na bijna zeven jaar houdt Stefan Hulman het voor gezien bij 9292. Aanleiding is de mislukte fusie tussen de reisinformatieverstrekker en Translink.

Hulman stond sinds 2011 aan het hoofd van de Reisinformatiegroep. Daarvoor was hij onder meer wethouder in Rotterdam, burgemeester in Den Helder en waarnemend burgemeester in Ridderkerk.

Onder de leiding van Hulman maakte 9292 een turbulente tijd door, waarbij steeds meer concurrenten op het gebied van reisinformatie op de markt kwamen. Zowel nieuwe partijen als Google, maar ook vervoerders kwamen met vergelijkbare oplossingen op het gebied van reisinformatie waar 9292 jarenlang een de facto monopolie had.

Veel vervoerders dragen jaarlijks bij aan 9292, maar vanuit die hoek klinkt steeds meer gemor. Aanvankelijk leek het erop dat 9292 en Translink (als coöperatie van de vervoerders) zouden fuseren, waarbij informatie en betalen onder één dak zouden komen. Hulman was een warm pleitbezorger van die constructie, maar de vervoerders willen er nog niet aan. Dat zou voor Hulman de aanleiding zijn om op te stappen.

Hulman zelf wil dat niet bevestigen of ontkennen, maar geeft wel aan dat voorlopig mislukte fusie met Translink ‘erg jammer’ te vinden. “Na bijna zeven jaar wordt het gewoon ook tijd om wat anders te doen. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad. Het aantal reisadviezen is in die tijd verzesvoudigd, we hebben realtime reisinformatie geïntroduceerd, toegankelijk plannen is nu mogelijk. Ik heb, kortom, een enorm leuke, inhoudelijke tijd gehad.”

 

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook