Londen krijgt 16 hybride dubbeldekkers
dossier ZE2025

Londen krijgt 16 hybride dubbeldekkers

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Londen krijgt 16 hybride dubbeldekkers

NS-dochter Abellio en bussenbouwer ADL voegen deze maand nog 16 nieuwe hybride dubbeldekkers toe aan het Londense assortiment. In de Engelse hoofdstad rijden inmiddels zo’n 2600 hybride bussen rond: 30 procent van de totale busvloot.

Londen kiest voor hybride bussen omdat de Londense transportautoriteit Transport for London (TfL) op die manier de luchtkwaliteit wil verbeteren, zegt Stefan Baguette van bussenproducent ADL. De hybrides rijden dieselelektrisch, waardoor ze volgens TfL 30 tot 40 procent minder emissies uitstoten. De 16 nieuwe dubbeldekkers zijn van het type Enviro400H.

Sinds 2018 moeten álle nieuwe dubbeldekkers van TfL hybride rijden. Daarmee voldoet de busvloot aan de Euro 6-emissiestandaard, die de Europese Commissie in het leven riep. “Dit is onderdeel van een gefaseerde aanpak naar zero emissie. Vanaf 2020 moeten alle gewone nieuwe bussen in Londen zero emissie rijden en vanaf 2025 alle nieuwe dubbeldekkers”, vervolgt Baguette.

Lees ook: Grootste e-busvloot van Europa op de weg

Inmiddels rijden er zo’n 800 bussen van Abellio in Londen, waarvan ADL 85 procent heeft gebouwd. De partnership tussen beide bedrijven is van groot belang voor beide bedrijven, zegt Alan Pibeam, COO van Abellio UK. “We hebben partners nodig die betrouwbaar en milieuvriendelijk zijn. We zitten op dezelfde golflengte.”

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook