‘Wachtverzachter’ wint Summer Challenge

‘Wachtverzachter’ wint Summer Challenge

door in rubriek Railforum
Reacties uitgeschakeld voor ‘Wachtverzachter’ wint Summer Challenge

Een platform om reizigers tegemoet te komen tijdens een storing. Met dat idee won team ‘De Wachtverzachter’ op 12 juli de Summer Challenge 2018. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Jonge Veranderaars, het platform voor young professionals in de ov-sector.

Team De Wachtverzachter heeft 2000 euro gewonnen voor besteding in het natraject. Ook won het team 5000 euro om onder begeleiding van innovatie-experts van Noorderwind het idee verder uit te werken. Omdat storingen in het ov een negatieve invloed hebben op de reizigerstevredenheid, ontwikkelde het team een tool die in bestaande reisplanners kan worden geïntegreerd.

De tool geeft informatie over de oorzaak van de storing en laat de status zien. Ook zijn er extra opties: alternatieve reismogelijkheden, ‘goedmakertjes’ en een mogelijkheid om te chatten met medereizigers.

Tweede prijs
De tweede prijs ging team NoSUP, die het verspreiden van Single-Use-Plastics op stations tegen wil gaan. Daartoe wil het team een ‘NS Startspack’ aanbieden met herbruikbare accessoires, zoals een lunchbox en een dopper. Tijdens de beursvloer, na afloop van de pitches, haalde het team een gezamenlijke investering van NS en ProRail binnen van 5000 euro.

Voortraject
Gedurende vijf weken werden acht teams, bestaande uit jonge ov-professionals, klaargestoomd om hun idee uit te werken tot een concept. Het concept werd uiteindelijk in vijf minuten gepitcht, waarna het publiek en de jury vragen konden stellen.

Jury
De zevenkoppige jury bestond uit Chris Verstegen (ProRail), Arjan Vaandrager (OV-NL), Bas Bakker (NS), Hakan Zor (RET), Eric Mink (Ministerie I&W), Talitha Koek (GVB) en Emile Broersma (Keolis). Zij  beoordeelden onder andere op de effectiviteit van de oplossing, de businesscase en de creativiteit. Elk jurylid voegde hier nog een eigen criterium aan toe, zoals de uitwerking van ‘talking to testing’, duurzaamheid, verbinding met bestaande zaken en haalbaarheid.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook